Jump to content
  • Advertisments


Advertisment


(ROCK) ZDOB SI ZDUB CONCERT IN BUCURESTI PENTRU 20 DE ANI DE EXISTENTA


G6_

Recommended Posts

zdob-si-zdub-1.jpg

 

Zdob şi Zdub aniversează 20 de ani de activitate, ocazie cu care vor susţine două concerte de amploare la Chişinău (Parcul Dendrariu), pe 19 septembrie, şi la Bucureşti (Arenele Romane), pe 20 noiembrie.

 

Pe scena vor urca alaturi de ei cei din Cuibul, Surorile Osoianu, Boonika de la Văleni, grupul Quorum ce a făcut senzaţie cu interpretarea originală accapella a piesei „Moldovenii s-au născut”, dar şi câteva trupe aflate la început de drum.

 

Mai mult decât atât, cu ocazia acestei aniversări, formaţia va lansa şi un album-compilaţie ce va conţine piese necunoscute publicului din România, dar şi câteva melodii noi.

 

“Există piese de un sezon, piese ce devin hit, piese dansante, banale, eterne, minunate şi sincere… ‘La o margine de munte’ e o piesă… până când e doar o piesă. Am compus-o după vizionarea filmului lui Sergei Parajanov, ‘Umbrele strămoşilor uitaţi’. E o melodie cu influenţe punk, cu un suflu de primăvară carpatică, o piesă veselă ce inspiră optimism.”, a spus Roman Iagupov, solistul Zdob si Zdub.

 

Formaţia Zdob şi Zdub a fost înfiinţată în 1994. De-a lungul celor 20 de ani de activitate, Zdubii au lansat 8 albume, au susţinut sute de concerte în peste 30 de ţări si au participat la zeci de festivaluri de importanţă internaţională.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Advertisments


Advertisment


×
×
  • Create New...