Jump to content
  • Advertisments


Advertisment


Google câștigă un acord cloud de la SpaceX pentru serviciul de internet Starlink


Cobalt

Recommended Posts

Descriere :

Google a câștigat un acord pentru furnizarea de servicii cloud SpaceX-ului lui Elon Musk, care a lansat o serie de sateliți Starlink pentru a furniza internet de mare viteză.

SpaceX va instala stații terestre în centrele de date Google care se conectează la sateliții Starlink, permițând servicii de internet rapide și sigure prin Google Cloud, a spus gigantul.
Se așteaptă ca acest serviciu să fie disponibil în a doua jumătate a anului 2021 pentru clienții de întreprindere, a spus compania.
Acordul vine într-un moment în care cererea pentru serviciile de cloud computing a crescut, jucători precum Microsoft Corp și Amazon.com Inc, dominând piața. Companiile cloud au intrat și în sectorul telecomunicațiilor, datorită creșterii cererii de conectivitate 5G.
Compania Google din cloud reprezintă aproximativ 7% din veniturile sale totale, conform ultimului raport de venituri.

În octombrie anul trecut, Microsoft a câștigat un acord similar de la SpaceX pentru a-și conecta platforma de cloud computing Azure la Starlink.

Spațiul privat SpaceX, cunoscut pentru rachetele sale reutilizabile și capsulele astronauților, crește producția de satelit pentru Starlink, o constelație în creștere de sute de sateliți care se conectează la internet, despre care Elon Musk speră că va genera venituri suficiente pentru a ajuta la finanțarea obiectivelor interplanetare ale SpaceX.

Imagini / Video :--

Sursa :financiarul.ro

Alte cuvinte : ----

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Cobalt locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Advertisments


Advertisment


×
×
  • Create New...