Hanul cu Tei este unul dintre puținele hanuri vechi care mai există în centrul Bucureștiului!
A fost construit în anul 1833 de către Anastasie Hagi, Gheorghe Polizu și Stefan Popovici pe strada Lipșcani. Probabil voi pripașilor o să spuneți hmmm.., atâția ani și totuși este în picioare? Bineînțeles! Deoarece, am avut cea mai mare grijă de el, am avut grijă să nu intre orice provincial aici. Pe lângă faptul că este neschimbată, este o clădire cât se poate de solidă, este chiar singurul han istoric din București care și-a păstrat forma de origine.
Câteva informații nu cred că strică niciodată, mai ales pentru voi, pripașii de rând, nu?
Dar haideți să vă povestesc un pic ce se întămpla în acest loc de poveste. Se mănâncă la fel de bine cum mâncau în trecut boierii, nu, nu boierii de Ilfov, Giurgiu și mai știu eu ce județ neînsemnat de pe harta României, este vorba de boierimea veche. Avem grijă ca toate preparatele din meniul nostru foarte variat să fie atât pe gustul unei entități superioare ca mine, dar și pe gustul provincialilor care vin aici doar în zi de salariu. Și tocmai de aceea am ales cu mare atenție alături de cei trei mari chefi ai României, Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea echipa de bucătari. Ei m-au refuzat pe motiv că filmează acea emisiune pentru voi entitățile mai inferioare. Ne putem mândri cu o mulțime de tipuri de bere (să nu credeți o secundă că eu, Mister Ilie Dumitrescu, consum așa ceva), un personal la dispoziția dumneavoastră! Și o locație care și-a păstrat aura legendară, dar care este amenajată într-o împletitură originală de stiluri.